De bouw van de 2e fase huizen is gestart!

Afgelopen week is gestart met de bouw van alweer de volgende fase woningen in De Vonderij. Deze woningen liggen in de wijk Zandpoort in Almere Poort. Het gaat om 25 huizen in vier verschillende types. Dit zijn prachtige tweekappers, bijzondere herenhuizen, rijhuizen én stadshuizen aan het toekomstige groene stationsplein én dichtbij het groene park. Naar verwachting duurt de bouw een jaar. 

Lees verder

Op zoek naar meer rust

Jacky Schoenaker en haar vriend Erik Cummins wonen nu nog samen in een huurappartement in Amsterdam. Jacky komt zelf ook uit Amsterdam en haar vriend Erik is daar 4 jaar geleden naartoe verhuist. Ze hadden geen haast om te verhuizen, maar waren wel toe aan een eengezinswoning. Zelf wilde Jacky graag in Amsterdam of omstreken blijven wonen. ‘Eigenlijk waren we aan het kijken naar huizen in Badhoevedorp, dit is net iets dichterbij Amsterdam. Maar het type huis in de Vonderij sprak ons erg aan, net als de centrale ligging. We hebben ons toen maar gewoon ingeschreven voor het project.’

Lees verder

Start bouw de Vonderij voor zowel de bewoners als vogels

De bouw van de eerste huizen in de Vonderij is gisteren (26 augustus 2019) feestelijk gestart. Wethouder Maaike Veeningen heeft samen met de directie van Dura Vermeer Bouw Hengelo en de toekomstige bewoners de eerste paal geslagen. Samen vierden ze de start bouw van de allereerste huizen in de Vonderij. Deze eerste fase bestaat uit 43 huizen in drie verschillende typen. In totaal worden hier 124 huizen gebouwd.

Lees verder

5 zomerse activiteiten in Almere Poort

We zitten inmiddels midden in de zomervakantie. Tegenwoordig hoef je helemaal niet meer op vakantie naar het buitenland, want de afgelopen dagen hebben we van heerlijk zomers weer kunnen genieten. Ook in Almere Poort hoef jij je niet te vervelen. Er is hier van alles te doen en te ontdekken! Hoog tijd om 5 zomerse activiteiten in Almere Poort op een rijtje te zetten.

Lees verder

De 5 leukste plekken in de Vonderij

De Vonderij ligt in de wijk Zandpoort in Almere Poort. Hier woon je heerlijk dichtbij de Almeerse kust. Dit gevoel wordt niet alleen door de huizen, maar ook door de inrichting van het gebied extra benadrukt. Zo wordt er minder verharding aangebracht en wordt het gebied natuurlijker ingericht. Mét duinen en groen park! Ga mee op ontdekking en leer meer over de vijf mooiste plekken in de Vonderij.

Lees verder

Een bijzonder én ruim huis in het groen

Patrick en Eefje hebben hun droomhuis in de Vonderij gevonden. Namelijk een van de bijzondere Heidehuizen. ‘We vinden de kleine rijtjes van vier huizen zo fijn! Nog een voordeel is dat we hier straks heerlijk tussen het groen wonen én dat er voldoende ruimte is voor ons groeiende gezin.’

Lees verder

Een prachtige tweekapper mét ruime tuin

Mike en Adinda hebben hun droomhuis in de Vonderij gevonden. Namelijk een van de riante Goudhaverhuizen. ‘We waren op slag verliefd op de prachtige tweekapper. Omdat de kinderen wat groter worden zijn we op zoek naar een huis met ruime tuin. In het nieuwe huis krijgen Bas en Daan ook nog eens een grotere kamer! En we hebben straks voldoende ruimte in de tuin voor een prachtige loungeset.’

Lees verder

De volgende stap

Christina en Akshay wonen nu twee jaar in hun appartement in Almere Poort. Akshay is geboren en getogen in Almere en wilde hier graag blijven wonen. Christina komt zelf uit Delft, maar vond het niet erg om naar Almere te verhuizen: ‘Almere is een stad met een toekomst waar nog zoveel gebouwd gaat worden. Je bent dichtbij Amsterdam of Utrecht en er is hier veel nieuwbouw!’. Inmiddels zijn ze toe aan een volgende stap en hebben ze een van de heerlijke Kokkelhuizen (bouwnummer 36) in de Vonderij gekocht.

Lees verder
  • 1
  • 2