Een bijzonder én ruim huis in het groen

Patrick en Eefje hebben hun droomhuis in de Vonderij gevonden. Namelijk een van de bijzondere Heidehuizen. ‘We vinden de kleine rijtjes van vier huizen zo fijn! Nog een voordeel is dat we hier straks heerlijk tussen het groen wonen én dat er voldoende ruimte is voor ons groeiende gezin.’

Lees verder

Een prachtige tweekapper mét ruime tuin

Mike en Adinda hebben hun droomhuis in de Vonderij gevonden. Namelijk een van de riante Goudhaverhuizen. ‘We waren op slag verliefd op de prachtige tweekapper. Omdat de kinderen wat groter worden zijn we op zoek naar een huis met ruime tuin. In het nieuwe huis krijgen Bas en Daan ook nog eens een grotere kamer! En we hebben straks voldoende ruimte in de tuin voor een prachtige loungeset.’

Lees verder

De volgende stap

Christina en Akshay wonen nu twee jaar in hun appartement in Almere Poort. Akshay is geboren en getogen in Almere en wilde hier graag blijven wonen. Christina komt zelf uit Delft, maar vond het niet erg om naar Almere te verhuizen: ‘Almere is een stad met een toekomst waar nog zoveel gebouwd gaat worden. Je bent dichtbij Amsterdam of Utrecht en er is hier veel nieuwbouw!’. Inmiddels zijn ze toe aan een volgende stap en hebben ze een van de heerlijke Kokkelhuizen (bouwnummer 36) in de Vonderij gekocht.

Lees verder

Het beste van twee werelden

In de Vonderij in Zandpoort heb je het beste van twee werelden. Je woont hier als het ware achter de duinen, met alle stadse voorzieningen en gemakken in de buurt. Het station Almere Poort en het busplein liggen als het ware in jouw achtertuin. Zo ben je niet alleen met de auto, maar ook met het OV binnen een halfuur in Amsterdam.

Lees verder

Wonen in de Vonderij: ‘Je weet meteen dat je vlakbij de kust bent!’

De huizen van de Vonderij liggen in de wijk Zandpoort in Almere Poort. Hier woon je heerlijk dichtbij de Almeerse kust. Dit gevoel wordt niet allen nog eens versterkt door de landschappelijke invulling van de omgeving, maar komt ook terug in de ontwerpen voor de woningen. Architect Walter Zeinstra vertelt ons meer over de architectuur van de huizen in de Vonderij.

Lees verder

Verkoop fase 1 verloopt boven verwachting!

De verkoop van de eerste 43 huizen in de Vonderij verloopt boven verwachting! Inmiddels is 80% van deze huizen verkocht en staan de andere huizen allemaal onder optie. Maar, we komen snel met nieuwe huizen. In april starten we namelijk met de verkoop van fase 2.
Lees verder

Maak van je huis een gezond huis

In De Vonderij ontwikkelen we huizen waarbij we extra letten op onthaasten, ontmoeten, buiten zijn en gezond leven. Maar hoe kan je ook binnenshuis zorgen voor een gezonde omgeving? De kwaliteit van ons zogenoemde ‘binnenmilieu’ kan namelijk gevolgen hebben voor onze gezondheid. Zo krijg je door een slecht binnenmilieu sneller last van allergieën, verkoudheid, hoofdpijn en een slechte weerstand. Gemiddeld brengen we vijfentachtig procent van onze tijd binnen door dus een gezond huis is erg belangrijk. Wij geven je vijf tips om te zorgen dat je huis een gezonde plek is.
Lees verder

Je voelt straks dat Zandpoort bijzonder is

De Vonderij ligt in de wijk Zandpoort. Hier woon je heerlijk dichtbij de Almeerse kust. Dit gevoel wordt niet alleen door de bebouwing, maar ook door de inrichting van het gebied extra benadrukt. Zo wordt er minder verharding aangebracht en wordt het gebied natuurlijker ingericht. Mét duinen. Eric van der Sande is stedenbouwkundige bij de gemeente Almere en vertelt ons hoe Zandpoort eruit komt te zien.
Lees verder
  • 1
  • 2