5 zomerse activiteiten in Almere Poort

We zitten inmiddels midden in de zomervakantie. Tegenwoordig hoef je helemaal niet meer op vakantie naar het buitenland, want de afgelopen dagen hebben we van heerlijk zomers weer kunnen genieten. Ook in Almere Poort hoef jij je niet te vervelen. Er is hier van alles te doen en te ontdekken! Hoog tijd om 5 zomerse activiteiten in Almere Poort op een rijtje te zetten.

1. Zonnen en zwemmen

Met mooi weer trekt heel Nederland spontaan naar het strand, op zoek naar verkoeling. Heerlijk zwemmen én zonnen. En, hoe fijn is het dat je daarvoor niet uit Almere hoeft? Als je woont in de Vonderij heb je het strand op loopafstand! Neem je kleedje en strandspullen mee, dan heb je zo plezier voor een hele middag. En hou je van wandelen? Maak dan een tocht door de duinen.

2. Bezoek een van de heerlijke terrassen aan het water

Na al dat zonnen en zwemmen is het vervolgens tijd om bij te komen op een terrasje. Lekker lunchen, borrelen, of dineren aan het water? Je vindt in Almere Poort diverse terrassen direct aan het water. Genieten van een koud biertje of wijntje, starend naar het water en de voorbijvarende bootjes. Zo hoef je je geen seconde te vervelen!

3. Watersport bij jachthaven Marina Muiderzand

Hou je wel van een uitdaging en verfrissende duik? Dan ben je bij jachthaven Marina Muiderzand aan het goede adres! Hier vind je onder andere het grootste catamaranstrand van Europa. Daarnaast zijn er op en rond deze jachthaven genoeg mogelijkheden om een leuk dagje te beleven! Ga een middagje roeien, zeilen of kitesurfen. Het kan allemaal!

4. Volleyballen bij Strandbad DUIN

Aan de zijkant van Jachthaven Marina Muiderzand vind je Strandbad DUIN. Dit is leuk, klein strandje met eigen Beach Playground! Zo vind je hier drie volleybalvelden en een beachsoccerveld. Ook de kleine kinderen hoeven zich niet te vervelen, er is namelijk een speelplaats met stronkenroute door het riet, een pannaveldje (voetbal), diverse zwemvlotten én een watertoestel.

5. Breng een bezoekje aan Strandfestival ZAND

Strandfestival Zand is één van de jaarlijks terugkomende activiteiten op het Almeerderstrand. Een gezellig festival met diverse bekende artiesten en DJ’s voor jong en oud! Op zaterdag 24 augustus vindt de 12e editie van dit zomerse festival plaats. Kom luisteren naar Guus Meeuwis, Kraantje Pappie, Wipneus & Pim en nog veel meer artiesten.