De 5 leukste plekken in de Vonderij

De Vonderij ligt in de wijk Zandpoort in Almere Poort. Hier woon je heerlijk dichtbij de Almeerse kust. Dit gevoel wordt niet alleen door de huizen, maar ook door de inrichting van het gebied extra benadrukt. Zo wordt er minder verharding aangebracht en wordt het gebied natuurlijker ingericht. Mét duinen en groen park! Ga mee op ontdekking en leer meer over de vijf mooiste plekken in de Vonderij.

1. De Duinvallei

In de toekomst loopt er een groene duinvallei (wadi) door Zandpoort. Een wadi is een droge sloot die zich met water vult als het hard regent. Op de bodem komt een pad, zodat je ‘tussen de oevers’ kan doorlopen. De oevers worden beplant met duinplanten voor een extra groen gevoel.

De wadi loopt van noord tot zuid Zandpoort en vormt als het ware een verdiept park door het hele gebied. De Heidehuizen liggen verhoogd in het gebied, direct aan de wadi. Hierdoor kijk je in het groene park en ervaar je een heerlijk gevoel van rust en groen om je heen. Vanaf jouw achtertuin zijn de kids zo in het groen park voor de deur! Er zijn nog enkele Heidehuizen beschikbaar.

2. Nisjes en houten bankjes

Almere Poort krijgt een echt groen stationsplein, met veel bomen en een groen hart zodat hij perfect aansluit bij de groene uitstraling van het gebied. Dankzij de speelse opzet van het groene plein vind je hier veel nisjes met houten bankjes. Zo kun je heerlijk in de zon zitten, kijken naar de voorbijlopende mensen of wachten op jouw trein.

Of loop via een van de twee natuurstenen routes direct naar het strand. Aan de andere kant van het station vind je het busplein van Almere Poort. Vanaf hier ben je dankzij de directe verbinding met een kwartier in het centrum van Almere!

In het Helmhuis woon je aan het groene stationsplein en ben je met 15 minuten in Amsterdam!

3. Terrassen aan het water & watersport

Vanaf het groene stationsplein lopen straks twee natuurstenen wandel- en fietsroutes richting het strand. De noordelijke route loopt bovenlangs de Vonderij en komt uit bij de Marina Muiderzand. Naast de diverse restaurants met heerlijke terrassen aan het water, vind je hier ook veel (water)sportfaciliteiten. Zo geniet je optimaal van hét strandgevoel! In het Duinrooshuis en Duinbloemhuis woon je aan deze route en ben je zo op het strand. Er zijn nog een paar laatste huizen beschikbaar.

4. Zwemmen, zonnen of picknicken

De zuidelijke wandel- en fietsroute loopt ook richting het strand, maar zorgt dat je uitkomt op het Almeerderstrand. Hier komen Almeerders naartoe om te zwemmen, zonnen of picknicken op het strand.  Daarnaast vind je hier ook diverse jaarlijks terugkomende evenementen, zoals Strandfestival Zand in augustus.

5. Spelen in de duinen

Om ervoor te zorgen dat Zandpoort écht een strandgevoel krijgt worden hier kleine duinen door het hele gebied aangelegd. De hoogte van deze duinen verschilt per locatie, maar zorgt er wel voor dat kinderen heerlijk in het zand kunnen spelen.