De volgende stap

Christina en Akshay wonen nu twee jaar in hun appartement in Almere Poort. Akshay is geboren en getogen in Almere en wilde hier graag blijven wonen. Christina komt zelf uit Delft, maar vond het niet erg om naar Almere te verhuizen: ‘Almere is een stad met een toekomst waar nog zoveel gebouwd gaat worden. Je bent dichtbij Amsterdam of Utrecht en er is hier veel nieuwbouw!’. Inmiddels zijn ze toe aan een volgende stap en hebben ze een van de heerlijke Kokkelhuizen (bouwnummer 36) in de Vonderij gekocht.

Alles in de buurt

Christina vond de stap naar Almere Poort niet zo groot ‘Almere Poort was voor mij een makkelijkere stap om te gaan wonen, dan bijvoorbeeld Almere Haven. We wonen hier nu twee jaar en inmiddels ben ik helemaal gewend. Alles is lekker in de buurt! De bus is om de hoek en ik ben zo op mijn werk in Almere Centrum. Dat scheelt allemaal echt super veel. En ik vind het een lekker rustig stadsdeel!’ vertelt Christina, die blij is met haar keus om naar Almere te verhuizen. Ook Akshay is blij dat ze in Almere Poort wonen én blijven ‘Ik wist al snel dat ik later in Almere Poort wilde wonen en hier een huis wilde kopen. Ik heb hier ook heel veel vrienden en oud klasgenoten. Je merkt toch dat veel mensen uit Almere hier heen trekken’.  

Eindstation

Akshay: ‘Vanaf het begin dat we in ons huidige appartement gingen wonen wist ik al dat dit niet ons eindstation zou worden. Binnen een jaar was ik alweer aan het kijken naar de volgende stap, dit was vorig jaar zomer. Ik was mij constant aan het oriënteren en ben naar verschillende informatiebijeenkomsten geweest. Daar kwamen we voor het eerst in aanraking met de Vonderij. Ik heb elke dag gekeken of er al nieuws!’ 

Na de inschrijving kregen Christina en Akshay niet meteen een huis toegewezen. ‘We zijn echt super blij dat we alsnog een huis van onze keus hebben gehad! Akshay was al maandenlang aan het azen, mailen en wekelijks bellen voor meer informatie. Ik had eigenlijk net besloten dat we het maar moesten laten gaan, dat het niet voor ons was. Toen werd ik gebeld en had ik een voicemail van Nexthome met de vraag of ik ze zo snel mogelijk terug wilde bellen.’ Akshay vult aan ‘Toen Nexthome ons vroeg om terug te bellen was ik eigenlijk bang dat ze gingen zeggen dat ik moest ophouden met bellen’ lacht Akshay. ‘Integendeel: ze hadden goed nieuws voor ons! Er was een huis vrijgekomen.’

Dakkapel, veranda én uitbouw

Christina en Akshay kunnen niet wachten om in de Vonderij te gaan wonen. Ze hebben het huis van hun dromen gevonden! ‘Ons huis had in de basis al een dakkapel op zolder én een veranda. Dit wilde we beide erg graag, dus daar zijn we onwijs blij mee! De extra uitbouw van 2,4 meter wilde we ook heel graag en was voor ons financieel haalbaar. Deze hebben we dus maar genomen!’

Inmiddels is het grotere huis meer dan welkom, want er komt een gezinsuitbreiding aan. Christina: ‘Dit was ook wel een van de redenen dat we een eengezinshuis willen. We hebben hier niet echt een tuintje en we wonen nu op tweehoog. Als de lift niet werkt moet ik straks met de kinderwagen en boodschappen naar boven lopen. Dat zie ik niet echt voor me.’ Daarnaast zijn ze super blij met de ligging van hun Kokkelhuis ‘De Kokkelhuizen zijn niet alleen prachtig, maar liggen ook nog eens gunstig. Ons huis ligt in het midden van de rij én we wonen niet aan een doorgaande weg. Dat is ideaal buitenspelen voor kinderen!’