Drie redenen om in het prachtige duingebied van de Vonderij te gaan wonen

De huizen van de Vonderij liggen in de wijk Zandpoort. Hier heb je het beste van twee werelden: het strand van Almere Poort om de hoek en de stad dichtbij. Maar wat is er nog meer zo bijzonder aan de huizen in de Vonderij? Wij geven je drie redenen om in dit prachtige duingebied te gaan wonen!

Ruimte voor ontmoeting

De veranda’s aan de voorzijde van verschillende huizen en de ligging aan de routes naar het strand zorgen voor een levendige buurt en een open inrichting. Er is hier veel aandacht voor de openbare ruimte en dat merk je! Door het gebied ligt een prachtig duinpark waar je als bewoner gebruik van kan maken. Denk aan een buurtbarbecue, een zomerse picknick of gewoon lekker aan de wandel in het duinpark! In de Vonderij is er ruimte voor gezelligheid en ontmoeten.

Tijd om te onthaasten

Buitenspelen, lopend naar het strand en genieten in je hangmat? Het kan allemaal in de Vonderij! De kinderen spelen hier heerlijk buiten in het groen voor de deur terwijl jij een goed boek op de veranda leest. In de zomer heb je de vrolijke reuring van het strand en de haven en ’s winters is het lekker uitwaaien langs het IJmeer. Met het strand in je achtertuin kun je hier écht onthaasten. Ook het open contact met je omgeving en de buurt maakt het leven in de Vonderij ontspannen. En heb je zin in een goede kop koffie of een lekkere lunch? Er zijn genoeg leuke koffietentjes en strandbarren in Almere Poort waar het met mooi en slecht weer heerlijk vertoeven is!

Wonen achter de duinen met alles dichtbij

Je woont hier achter de duinen, met alle stadse voorzieningen en gemakken op loop- of fietsafstand. Zo is er een NS-station in de buurt, ben je zo in het grote park aan de Kromslootdijk, zijn er diverse winkeltjes en heb je het centrum op fietsafstand. Ook als sportieveling kom je ook goed aan je trekken in de Vonderij. Naast een hardlooprondje over de Kromslootdijk of over het strand, vind je ook het Topsportcentrum Almere op steenworpafstand. In dit centrum is een zwembad, fitnesscentrum en zijn diverse sporthallen. En ben jij een echte watersporter? Dan kan je bij Marina Muiderzand je hart ophalen!