Een bijzonder én ruim huis in het groen

Patrick en Eefje hebben hun droomhuis in de Vonderij gevonden. Namelijk een van de bijzondere Heidehuizen. ‘We vinden de kleine rijtjes van vier huizen zo fijn! Nog een voordeel is dat we hier straks heerlijk tussen het groen wonen én dat er voldoende ruimte is voor ons groeiende gezin.’

Patrick en Eefje hebben al een huis in Almere en waren benieuwd naar hun mogelijkheden en wat de netto maandlasten straks worden en willen geen extra maandlasten tijdens de bouw. Ze hebben contact opgenomen met NEXTHome voor de quickscan. Die heeft ze geholpen met het uitrekenen wat de netto maandlast straks wordt.

Hypotheekberekening

Het Heidehuis van Patrick en Eefje kost € 477.500,-. De makelaar heeft hen verteld dat hun huidige woning minimaal € 340.000,- op gaat brengen. Patrick en Eefje hebben een hypotheek van € 265.000,-. Ze hebben deze hypotheek in 2008 afgesloten en het is een hypotheek met een deel spaarhypotheek en een deel aflossingsvrij. In de spaarpolis is nu € 30.000,- opgebouwd. In totaal hebben Patrick en Eefje dus € 80.000,- overwaarde.

Patrick en Eefje denken € 50.000,- aan extra’s nodig te hebben. Naast de vloer, een keuken en enkele bouwkundige upgrades, willen zij ook graag een mooie tuin aan laten leggen. Ze willen liever geen extra maandlasten tijdens de bouw en hebben hiervoor binnen de nieuwe hypotheek een extra depot aangelegd.

Kostenopstelling huis (en hypotheek):

  • € 477.500,- Koopsom
  • € 50.000,- Vloer, keuken en badkamer upgrades, tuinaanleg
  • € 15.000,- Afdekking maandlasten tijdens de bouw
  • = € 542.500,- Totale investering
  • € 105.000,- Overwaarde -\-
  • = € 437.500,- Hypotheek

Qua hypotheek willen Patrick en Eefje de rente minimaal 10 jaar vastzetten. Zij komen tot de ontdekking dat ze een bijzonder sterk fiscaal overgangsrecht hebben. Omdat hun hypotheek al bestond per 31 december 2012 hóeven ze op deze hypotheek niet verplicht af te lossen om hypotheekrenteaftrek te krijgen. Let wel: ze móeten dat (aflossen) niet, maar ze mógen het (vrijwillig, door extra aflossingen) uiteraard wel. Ze besluiten hun recht volledig uit te oefenen. Van de nieuwe hypotheek wordt € 265.000,- aflossingsvrij ze bepalen zélf wel wanneer ze wát af willen lossen. Zo zitten ze zelf aan het stuur van hun maandlast.

De netto-maandlast van de hypotheek van Patrick en Eefje bedraagt straks *€ 872,-.

Informeer naar jouw mogelijkheden

Er zijn nog een paar Heidehuizen beschikbaar! Heb jij altijd al van een twee-onder-een-kaphuis gedroomd, maar weet je niet wat er voor jou mogelijk is? Neem dan contact op met NEXTHome en vraag naar Michel Kion of Richard Stolwijk: 0186-745772. Zij zoeken voor jouw persoonlijke situatie de beste oplossing en informeren je graag over de mogelijkheden.

*bij een rente per 29-5-2019. Hypotheekrentes veranderen. Bel voor de actuele rente NEXTHome: 0186-745772