Een prachtige tweekapper mét ruime tuin

Mike en Adinda hebben hun droomhuis in de Vonderij gevonden. Namelijk een van de riante Goudhaverhuizen. ‘We waren op slag verliefd op de prachtige tweekapper. Omdat de kinderen wat groter worden zijn we op zoek naar een huis met ruime tuin. In het nieuwe huis krijgen Bas en Daan ook nog eens een grotere kamer! En we hebben straks voldoende ruimte in de tuin voor een prachtige loungeset.’

Ze wonen momenteel in Amsterdam en wilde van tevoren graag weten wat ze voor mogelijkheden hadden. Ze hebben contact opgenomen met NEXTHome voor de quickscan en zij hebben geholpen met het uitrekenen van de netto maandlasten straks worden.

Hypotheekberekening

De koopprijs van het Goudhaverhuis die Mike en Adinda op het oog hebben is € 551.500,-. Wel willen ze graag een bedrag van € 60.000 extra opnemen voor onder andere het aanleggen van de vloer, een keukenuitbreiding, extra badkamer op zolder. Ze hebben de afgelopen jaren goed gespaard en kunnen de maandlasten gedurende de bouw zelf betalen.

De verwachtte verkoopprijs van hun huis is berekend op € 400.000,-. Hun huidige hypotheek bedraagt € 300.000,- en in de spaarpolis naast de hypotheek is er al € 50.000,- opgebouwd. In totaal hebben Mike en Adinda dus € 150.000,- overwaarde.

Kostenopstelling huis (en hypotheek):

  • € 551.500,- Koopsom
  • €   60.000,- Vloer, keukenuitbreiding, extra badkamer, bouwkundige upgrades en tuinaanleg
  • € 611.500,- Totale investering
  • € 150.000,- Overwaarde (inclusief polis) -\-
  • = € 461.500,- Hypotheek

Tijdens het gesprek met NEXTHome kwamen ze tot de ontdekking dat ze een bijzonder sterk fiscaal overgangsrecht hebben. Omdat hun hypotheek al bestond per 31 december 2012 hóeven ze op deze hypotheek niet verplicht af te lossen om hypotheekrenteaftrek te krijgen. Ze móeten dat (aflossen) niet, maar ze mógen het (vrijwillig, door extra aflossingen) uiteraard wel. Ze besluiten hun recht volledig uit te oefenen. Van de nieuwe hypotheek wordt een deel aflossingsvrij en bepalen ze zélf wanneer ze wát af willen lossen. Zo zitten ze zelf aan het stuur van hun maandlast.

Mike en Adinda willen hun hypotheekrente minimaal 10 jaar vastzetten en het fiscale overgangsrecht volledig benutten. De netto-maandlast van de nieuwe hypotheek van Mike en Adinda bedraagt straks *€ 845,-.

Informeer naar jouw mogelijkheden

Er zijn nog een paar Goudhaverhuizen beschikbaar! Heb jij altijd al van een twee-onder-een-kaphuis gedroomd, maar weet je niet wat er voor jou mogelijk is? Neem dan contact op met NEXTHome en vraag naar Michel Kion of Richard Stolwijk: 0186-745772. Zij zoeken voor jouw persoonlijke situatie de beste oplossing en informeren je graag over de mogelijkheden.

*bij een rente per 29-5-2019. Hypotheekrentes veranderen. Bel voor de actuele rente NEXTHome: 0186-745772