Naar hartelust sporten in Almere Poort en De Vonderij

In De Vonderij hebben we extra aandacht voor gezond leven en genieten van het buiten zijn. Een belangrijk onderdeel van gezond leven is voldoende beweging. De echte (water)sportliefhebber kan in De Vonderij zijn geluk op, want er valt hier genoeg te bewegen. Ben je benieuwd naar alle faciliteiten om te sporten in Almere Poort en De Vonderij? Lees dan snel verder.

Marina Muiderzand

Als je van watersport houdt, zit je in de Vonderij goed! Je bent namelijk enkele minuten verwijderd van jachthaven Marina Muiderzand. Op en rond deze jachthaven zijn tal van mogelijkheden voor jong en oud om een leuke dag te beleven. Wat dacht je van een middagje roeien, zeilen of kitesurfen? Ook als je het wat rustiger aan wil doen is dat geen probleem. Het is namelijk ook een heerlijk strandje om te zwemmen – of gewoon even bij te komen.

Strandbad Duin

Strandbad Duin ligt naast jachthaven Marina Muiderzand en heeft een eigen Beach Playground. Deze heeft drie volleybalvelden en een beachsoccerveld. Ook de kids kunnen hier volop genieten. Er is namelijk een speelplaats met stronkenroute door het riet, een pannaveldje (voetbal), diverse zwemvlotten en een waterspeeltoestel.

Een impressie van De Vonderij

In De Vonderij is sport een belangrijk thema. Op verschillende plekken in De Vonderij kun je naar hartelust sporten én spelen. Wil je meer weten over deze nieuwe plek in Almere? Lees meer over De Vonderij.

Kromslootpark en Cascadepark

Houd jij ervan om te wandelen door de natuur? Breng dan een bezoek aan het Kromslootpark! Hier is een speciale route van 6,6 kilometer uitgestippeld die je langs verrassende natuur en verschillende diersoorten brengt.

Ook het Cascadepark in Almere Poort is geschikt om naartoe te wandelen. Hier vind je in het hart van het park ‘Het Klokhuis’ dat helemaal ontworpen is door kinderen. Het is een educatief gebouw waar kinderen van alles kunnen leren over bouwen, wonen en duurzaamheid. Om het Klokhuis heen is een leuke speeltuin voor kinderen gemaakt.

Sporten in De Vonderij

Als je woont in de Vonderij heb je naast de verschillende sportfaciliteiten ook het strand als achtertuin. Hierdoor is het vaak niet eens nodig om je bij een sportvereniging in te schrijven, maar trek je na je werk zo je hardloopschoenen aan voor een rondje door de duinen of over het strand. Ook als je liever door het bos loopt kan dat gemakkelijk vanuit de Vonderij. Naast het Kromslootpark heb je ook het bos Pampushout op renafstand. En loop je liever niet alleen? Sluit je dan aan bij de Bootcampclub Run4Free. Zij verzamelen elke zaterdagochtend om 10.00 uur op de parkeerplaats Homeruspad. Na elke kilometer hardlopen doe je een oefening van krachttraining.

Indoorsport

Naast diverse sportscholen heeft Almere Poort ook een eigen zwembad waar zwemsport- en waterpoloverenigingen trainen en wedstrijden spelen: Zwembad Almere Poort. Natuurlijk is recreatief zwemmen en banenzwemmen hier ook mogelijk.

Ben je eerder een liefhebber van sporten zonder water? In het Topsportcentrum Almere worden regelmatig sportieve activiteiten (voor kinderen) georganiseerd. Ook zijn hier diverse grootschalige sportevenementen.

Sporten in Almere Poort

Wij zijn ook benieuwd naar jouw tips om te sporten in Almere Poort. Laat ons jouw tip weten via Facebook of Instagram en maak kans op een De Vonderij Zitzak.

Lees ook

Ben je benieuwd wat je naast sporten in Almere Poort allemaal nog meer kunt in en rondom De Vonderij? Lees dan ook deze artikelen:

Meer informatie

Waarschijnlijk starten we eind dit jaar met de verkoop van de eerste huizen in De Vonderij. Wil jij als eerste op de hoogte zijn? Meld je dan aan voor De Vonderij Nieuwsbrief of volg ons via Facebook of Instagram.