Koffiedrinken bij Take a Break

Op de koffie bij Take a Break Espressobar

Take a Break Espressobar, op loopafstand van De Vonderij, was op 30 augustus 2018 één jaar open. Een mooi moment om even langs te gaan voor een kop koffie en te praten met eigenaar Ruben Pos (27 jaar) over zijn ervaringen het afgelopen jaar.

Binnen bij Take a Break Espressobar

Take a Break Espressobar is een lang gekoesterde droom

Een eigen horecazaak was een lang gekoesterde droom van Ruben en zijn broer. Inmiddels heeft zijn broer een gezinnetje, dus is Ruben de uitdaging zelf aangegaan. ‘Misschien dat mijn broer er ooit bij komt, maar ik vind het nu zelf nog te leuk!’.

Zelf komt Ruben niet uit Almere, maar woont hij in Weesp. ‘Waarom ik heb gekozen voor Almere Poort? Hier stond deze horecazaak (voormalig Heilig Boontje) te koop en ik kreeg er meteen een nieuw en fris gevoel. Daarnaast is Almere Poort een groeiende wijk en wonen er hier veel gezinnen, perfect voor een koffietentje!’ vertelt Ruben.

Ondersteunen van lokale initiatieven

Bij binnenkomst ruik je meteen de geur van versgebakken appeltaart. ‘Al onze taarten zijn huisgemaakt‘, vertelt Ruben. Hij werkt zo veel mogelijk samen met lokale ondernemers voor zijn producten: ‘Zo komen de cupcakes ook uit Almere en worden de koffiebonen lokaal gebrand’, legt Ruben uit. Daarnaast werkt hij veel samen met initiatieven in Almere Poort. Zo kregen de deelnemers aan Almere Poort Schoon op 2 september een gratis kopje koffie bij Take a Break Espressobar. ‘Ik vind het hartstikke mooi om de krachten te bundelen en zo iets voor de wijk te kunnen betekenen’, aldus Ruben.

Wil je als eerste op de hoogte zijn van al het nieuws in De Vonderij? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Krijtbord bij Take a Break Espressobar

Van alle markten thuis

In Take a Break Espressobar kan je onder andere terecht voor een koffie to-go met ontbijt, maar ook voor een broodje met de lunch of koffie met gebak in de middag. “Ik krijg mensen die hier voor hun werk koffie halen of ze komen als ze de kinderen op school hebben afgezet. Ook heb ik regelmatig ZZP’ers die hier de hele dag komen werken’ legt Ruben uit. Sinds kort heeft hij ook een speelhoekje, waardoor hij merkt dat er ook meer mensen met kinderen langskomen.

Naast je dagelijkse kop koffie kan je in Take a Break ook een heerlijk wijntje of biertje drinken of genieten van een huisgemaakte cocktail met borrelplankje. Regelmatig organiseert Ruben thema-avonden, zoals een Gin-tonic avond of pokeravond. En hij zit nog boordevol energie en nieuwe ideeën! Hou Take a Break Espressobar dus in de gaten.

Take a Break Espressobar is zeven dagen per week geopend. Maandag tot en met donderdag van 8:00 tot 17:00 uur Vrijdag van 8:00 tot 23:30 uur. Zaterdag en zondag van 10:00 tot 17:00 uur

Lees ook

Ben je benieuwd wat je allemaal nog meer kunt doen in en rondom De Vonderij? Lees dan ook deze artikelen:

Meer informatie

Waarschijnlijk starten we eind dit jaar met de verkoop van de eerste huizen in De Vonderij. Wil jij als eerste op de hoogte zijn? Meld je dan aan voor De Vonderij Nieuwsbrief of volg ons via Facebook of Instagram.