Je voelt straks dat Zandpoort bijzonder is

De Vonderij ligt in de wijk Zandpoort. Hier woon je heerlijk dichtbij de Almeerse kust. Dit gevoel wordt niet alleen door de bebouwing, maar ook door de inrichting van het gebied extra benadrukt. Zo wordt er minder verharding aangebracht en wordt het gebied natuurlijker ingericht. Mét duinen. Eric van der Sande is stedenbouwkundige bij de gemeente Almere en vertelt ons hoe Zandpoort eruit komt te zien.

“Ik woon bij meerpaal 50”

‘Zandpoort ligt vlakbij de Almeerse kust. Dit hebben we als uitgangspunt genomen. Om een echte duinkant te creëren leggen we in Zandpoort minder echte verharding aan en richten we het gebied natuurlijker in. De verharding die we aanbrengen krijgt bijvoorbeeld zandkleuren en in de toplaag zitten schelpjes opgenomen. Daarbij willen we duinen maken en kijken of we ergens een duinmeer kunnen aanbrengen. Verder is er in het gebied ook veel ruimte voor groen opgenomen. Deze beplanting wordt ook op de duinen toegespitst. Denk bijvoorbeeld aan dennenbomen en verschillende soorten grassen.’ Niet alleen de ontwikkelaars leggen groen aan, ook krijgen alle nieuwe bewoners bij oplevering speciale duinbeplanting die ze in de voortuin kunnen planten. ‘En alle huisnummers worden niet op de gevel, maar op een speciaal ontworpen meerpaal geplaatst!’ vertelt van der Sande met een lach. Schelpen in Zandpoort

Zandpoort is een bijzonder gebied

‘Als je straks de trein uitstapt voel je dat je in een bijzonder gebied bent. Het stationsplein wordt een écht groen plein en vanaf daar lopen twee wandel- en fietsroutes door het gebied. De noordelijke route komt uit bij de Marinahaven en de zuidelijke route leidt naar het (evenementen)strand.’ legt van der Sande uit. Ook loopt er in de toekomst een wadi door Zandpoort. Van der Sande: ‘Een wadi is een droge sloot die zich met water vult als het hard regent. Op de bodem leggen we een pad aan zodat je als het ware tussen de oevers kan doorlopen. Verder wordt het gebied ernaast beplant. De wadi loopt van Noord tot Zuid Zandpoort en vormt als het ware een park door het hele gebied’.

Het beste van twee werelden

In de Vonderij in Zandpoort heb je het beste van twee werelden. Het ligt direct aan het station Almere Poort met aan de andere kant de Topsporthal en het Zwembad. Dit gebied wordt uitgebreid tot het winkelgebied van Almere Poort met een winkelroute vanaf het station. Daarnaast ben je met 15 minuten in Amsterdam of in het centrum van Almere. Je woont hier dus ontzettend centraal, maar met het plezier van een strand en haven op loopafstand.

Lees ook deze artikelen over De Vonderij

Wil je meer weten over De Vonderij in Almere? Dan zijn deze artikelen ook interessant:

Ook de huizen zijn bijzonder

In Zandpoort vind je straks de huizen van de Vonderij. In deze levendige omgeving met afwisselende buurtjes komen straks 124 nieuwe koophuizen. Dit worden twee-onder-een-kaphuizen en rijhuizen vanaf circa €325.000 v.o.n. De huizen worden ontwikkeld met extra aandacht voor gezond leven, genieten van het buiten zijn (veranda’s) en natuurlijke materialen. Ben jij net als wij benieuwd naar het toekomstige woonaanbod van De Vonderij? Schrijf je dan in voor De Vonderij Nieuwsbrief. Je bent dan als eerste op de hoogte. Je kunt ons ook volgen via Facebook en Instagram.